Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences JITKANITKA - Blog - Mandaly 1
Jdi na obsah Jdi na menu
 

4. 1. 2021

Mandaly 1

Toto léto jsem batikovala mnoho mandal. Zkoušela jsem různé způsoby barvení. Toto byl třetí pokus, kde jsem se snažila o větší kontrast a myslím, že se to povedlo. První jsem do deky zpracovala já pro moji kolegyni z divadla a druhou dostala Lída Klevetová, se kterou šijeme patchwork, a zpracovala ji do deky. Obě deky jsem potom quiltovala. Posudte jak se povedly.

mandala4.jpg  mandala6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Já jsem ve svoji dece využila mandalu ja centrální diamant a okolo našívala pruhy jednobarevných látek a batik. Nejdůležitější je spravně našít pruhy a moc je nenatahovat ani nešít příliš volně jinak nedostanete obdelník. Lída zvolila mandalu jako středový blok a okolo našívala také pruhy jenobarevných látek a batik. Použila batikované čtverečky, které našila na jednobarevné pruhy a tímto detailem dala dece zajímavý prvek. Můžete se inspirovat a vymyslet svoje návrhy na zpracování mandal.

mandalamaruskasmallfront.jpeg  klevetovamandalafrontsmall.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mandalamaruskasmallback.jpeg   klevetovamandalabacksmall.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Focení quiltování u černé deky moc nevyšlo, protože počasí nepřálo a deka putovala ke své majitelce. Pokud by měl někdo zájem o batikované mandaly, můžeme se domluvit.