Seč podzim 2023 – ohlédnutí

Skončil 3 pobyt na Seči a ráda bych se s vámi podělila o to co se na něm vytvořilo a zároveň poděkovala všem účastnicím za skvělou atmosféru. Holky byly prostě skvělé a hlavně mám pocit, že strašně pilné. Poslední výrobek se začal šít v neděli v 10 a ve 13 bylo hotovo.

Dále bych chtěla poděkovat naši kuchařům, protože jídlo lepší než v Grand hotelu. Někteří manželé chtějí po svých polovičkách slib, že se nebudou přežírat, ale ty je nechtějí dát smiley. Odjíždíme ne jen s více látkami a výrobky, ale dost často i s kilem navíc, ale stojí to za to.

Jak jíme?

snídaně: volí oko, párek ovocný tvaroh (specialita Ivy Jouklové), mysli, studené mísy formou švédského stolu.

oběd: svíčková a knedlík, lívance, vepřové brambor a dušená mrkev + samozřejmě vynikající polévky.

večeře: kuřecí řízky a bramborový salát, zapečené brambory, těstovinový salát s kuřecím masem.

Ještě se divíte, že si chodíme přidat a v 11 v noci dojídáme co najdeme? A  navíc spousta buchet. Letos jsme měli naraženou i bezovou limonádu a ta vydržela až do soboty.

Takže ještě jednou velké poděkování našim kuchařům.

Kdy šijeme?

Jak kdo chce. Většinou se začíná v 7, ale kdo nemůže dospat může dříve a končíme o půlnoci. Takže každý si může řídit režim jak chce. Teda kromě lektorek smiley

Co šijeme?

Takže co že jsme to vlastně šili? Je zajímavé, že jsou k dispozici desítky kurzů a každý může vybrat jaký chce, ale na každém pobytu se vybírají jiné kurzy. Není to o tom, které jsou nové, ale asi prostě o náladě. Samozřejmě nemám nafocené všechno.

Některé kurzy se připravují i podle přání kurzistek.

Letos se šilo hodně na vánoce.

Velmi populární byl block na Okna do afriky, který se šil na různé způsoby a v různých velikostech. Návod najdete na těchto stránkách v e-shopu. To je na kurzu nejlepší, že se upraví velikost vzoru podle přání a podle možnosti vzorů na látkách.

03.jpg

Hodně se šilo i z transparentních folíí a to pořadač na nitě, který jsem připravovala na přání a kosmetická kabelka na cokoli.

Šily se samozřejmě i velké deky a jedna se došívala z minulého kurzu. Kromě první deky, všechny byly hotové za 1-2 dny.

Nemohly chybět ani taštičky, batohy a různé drobnosti.